Welke persoonlijke eigenschappen zijn indicatoren voor succes?

In een studie die maar liefst 20 jaar in beslag nam, werden mannen (er waren simpelweg te weinig vrouwelijke studenten) van de Stanford universiteit onderzocht om de indicatoren te identificeren van succes, namelijk: een hoog salaris, een directeurspositie en het percentage met een eigen bedrijf. De voormalig studenten werden na 5 jaar, 10 jaar, 15 jaar en 20 jaar gevraagd een enquête in te vullen omtrent een negental zaken; interessegebied, persoonlijkheidstest, temperament, zelf-beschrijving, leiderschap, achtergrond, publieke opinie, personeelsproblemen en verbeelding.

Directeursfunctie

Uit de resultaten van de studie blijkt dat de enige valide persoonlijkheidsfactor voor het voorspellen van een directeursfunctie, is sociale extraversie. Dit zijn mensen die over het algemeen over goede sociale vaardigheden beschikken.

Hoog salaris

Factoren die een hoog salaris voorspellen zijn de hoogte van de behaalde resultaten op de universiteit en leeftijd. Ook zijn mensen met een hoog salaris te typeren als leiders, dit begon al vanaf een vroege leeftijd.

Eigen bedrijf

De enige voorspellende factor voor mensen die voor zichzelf begonnen is een hoge score op een verzet tegen autoriteit en hoge behoefte aan autonomie.

Harrell, T.W. & Alpert, B. (1989). Attributes of Successful MBAs: A 20-year Longitudinal Study, Human Performance, 2(4), 301-322.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *